top of page

Landschapspark Hoogveld 

Heropening van Landschapspark Hoogveld na acht jaar van inspanning en betrokkenheid

Na een periode van intensieve planning en inzet was op zondag 4 juni 2023 het langverwachte moment aangebroken: Landschapspark Hoogveld werd heropend. Een feestelijke gebeurtenis waarbij wethouder Antoinette Maas, vergezeld door enthousiaste kinderen, symbolisch zaadbommetjes in de vernieuwde tuin wierp.

 

Het park, dat door een uitgebreide transformatie is gegaan, heeft nu meer te bieden dan ooit tevoren. Met nieuwe wandelpaden, gezellige picknickbanken, een fraaie brug en een vredige poel, is het park een oase van rust en groen geworden. De beek kreeg een sierlijke, meanderende loop en de boerderijtuin werd flink opgeknapt. Met de aanplant van fruitbomen en de inrichting van dierenweides heeft het park nu een natuurlijke charme. De voormalige strakke gazons zijn vervangen door weelderige, kruidenrijke graslandjes die niet alleen wandelaars aanspreken, maar ook voedsel bieden aan bijen, vlinders en vogels, terwijl jong en oud hier samenkomen.

 

Op de dag van de heropening trok het park zo'n 400 bezoekers. Zij genoten van de verschillende stands, luisterden naar live muziek en smulden van koffie en limonade met heerlijke versnaperingen. Voor de kinderen waren er ook tal van activiteiten, waaronder ezeltje rijden, deelnemen aan een natuurspeurtocht en spelen met water en zand. 

 

20230604 Landschapspark.png

De heropening van Landschapspark Hoogveld vormde de bekroning van een jarenlang traject dat begon in 2017, toen de inzet van Dorry Eling, een toegewijd lid van de dorpsraad Sint Tunnis toendertijd, werd beloond met de 'Groen-blauwe handdruk' door waterschap Aa en Maas. 

 

De 'Groen-blauwe handdruk' is een prijs die waterschap Aa en Maas uitreikt aan inwoners, bedrijven of samenwerkingsverbanden die bijdragen aan duurzaamheid en verbondenheid met natuur en water. De erkenning en ondersteuning van Dorry en haar medestanders moedigen anderen aan om met vergelijkbare initiatieven bij te dragen aan een groenere en duurzamere toekomst. Het Landschapspark Hoogveld is een levendig voorbeeld van hoe samenwerking en betrokkenheid kunnen leiden tot een prachtige en inspirerende omgeving waar jong en oud kunnen genieten van de natuur en het water.

bottom of page