Vitale Kernen

Laatste update 27 juli

Sinds oktober 2018 loopt er in onze gemeente het project Vitale Kernen. Dit is een project om lokale initiatieven, die de leefbaarheid in de dorpen verbeteren, te ondersteunen.

Op donderdag 7 februari werd hiervoor een Ideeënavond georganiseerd.

Meer dan 35 inwoners – jong en oud – gingen met elkaar aan de slag om ideeën uit te werken. De wensen waren divers; Van een ‘trimtuin’ waar (ook) ouderen kunnen bewegen onder begeleiding van een bewegingscoach tot het gezamenlijk opzetten van een wandelvierdaagse. Er was veel aandacht voor het tegengaan van eenzaamheid bij ouderen en ook de jongeren van ons dorp lieten zich horen.

​Ook is in het dorp een adviesraad, voor het beoordelen van initiatieven, opgericht.

De bezetting adviesraad Sint Anthonis is:

• Mevrouw Huberiet Vollenberg

• Mevrouw Didi Claessens

• De heer Henri van Gemert

• De heer Tonny Goossens

• De heer Marc Thijssen

• De heer René Ponsen

• De heer René Teunissen

Inmiddels zijn de volgende positieve adviezen aan het gemeentebestuur verstrekt:

• Tennis Vereniging Sint Tunnis, o.a. de bereikbaarheid van de locatie rolstoelvriendelijk maken.

• Muziek Vereniging Sint Cecilia, organiseren 100 activiteiten in de gehele gemeente in het kader van het jubileumjaar.

• Kind centrum Leander, het opzetten van een Lego Studio. Een LEIS (Lego Education en Innovation Studio) geeft volop mogelijkheden om kinderen op een innovatieve, creatieve en uitdagende wijze in aanraking te laten komen met technologie.

• Oranje comité, een nieuwe impuls voor een herstart en vernieuwde opzet van het Koningsfeest in Sint Anthonis-Ledeacker.

• Buurtvereniging De Tweekant, organiseren van een weekend voor het verbinden van de bewoners aan De Tweekant.

Een aantal aanvragen zitten nog in de pijplijn

Dorpsontwikkelingsplan

Het Vitale Kernen project zal opgevolgd worden door een Dorpsontwikkelingsplan. Elke kern in ons dorp krijgt er één. Deze dorpsontwikkelingsplannen zullen weer resulteren in een Dorpsinvesteringsplan voor de gehele gemeente Sint Anthonis.

De aanzet voor het Dorpsontwikkelingsplan is inmiddels gegeven en meer informatie verwachten wij binnenkort te kunnen publiceren op onze website.

Realisatie:  steRk tekst en vorm