top of page

VAB, Nieuwe bestemming voor uw lege stal of schuur

7 december 2019

VABImpuls regeling opnieuw verlengd

Deze zogenaamde VABIMPULS (Subsidieregeling Vrijkomende en vrijgekomen Agrarische Bedrijfsgebouwen) zou eigenlijk op 10 december aflopen. ‘Vanwege de grote belangstelling wordt de regeling met twee jaar verlengd', laat de provincie nu weten. De regeling loopt nu door tot 1 december 2021.

28 juli 2019

TV rapportage Eenvandaag, opgenomen in onze gemeente

Ook in onze gemeente stoppen noodgedwongen veel boeren met hun bedrijf. Ook Veeboer Marcel Rijkers, woonachtig op de 2de stichting, had geen opvolging en te hoge kosten. "Ik zag het niet meer zitten."

29 maart 2019

VABImpuls regeling verlengd

Staleigenaren uit de provincie Noord-Brabant kunnen nog tot eind 2019 aanspraak maken op de regeling VABImpuls

De voucherregeling 'VABImpuls' is bedoeld voor staleigenaren in Noord-Brabant die zich oriënteren op een andere toekomst. De regeling zou op maandag 1 april aflopen, maar de Gedeputeerde Staten hebben besloten deze tot eind 2019 te verlengen. Tot nu toe hebben 275 staleigenaren en veehouders in Noord-Brabant de regeling gebruikt.

De keuze om de regeling te verlengen, is met name genomen om lopende trajecten goed af te ronden en om nieuwe aanvragen nog in behandeling te kunnen nemen. Ook biedt dit het nieuwe provinciebestuur genoeg tijd om zich te beraden over het vervolg van de regeling. 

boerderij.jpg

7 oktober 2018

tweede editie VAB

Het VAB beleid wordt door de gemeente actief ondersteund.

De tweede editie om subsidies aan te vragen voor eigenaren met lege stallen en schuren is gestart. Deze subsidieregeling duurt tot 7 januari 2019 of eindigt als het budget van € 350.000,- eerder is uitgeput. De subsidie is bedoeld om deskundigen en specialisten in te schakelen die helpen bij het bepalen van een nieuw toekomstperspectief voor leegstaande gebouwen. Voor meer info bekijk de flyer en de info pagina van Provincie Brabant: https://www.brabant.nl/subsites/vabimpuls

Er zijn verschillende mogelijkheden en voorzieningen. Mocht u twijfelen of er mogelijkheden zijn voor uw situatie dan is het verstandig om een gesprek met de gemeente aan te vragen.

VAB.jpg
bottom of page