top of page

Tunnis Bankje

Aan het einde van december 2021 is op de Brink in Sint Anthonis een herdenkingsbankje geplaatst door leden van de dorpsraad. Het ontwerp is van Jan-Pieter van Sambeek en Tars Visuele Presentatie en het bankje is geschonken door de voormalige gemeente Sint Anthonis.

Het bankje is een zogenaamd Tau-bankje. Het concept is gebaseerd op het Tau-teken, ook wel het Sint Antoniuskruis genoemd. De heilige Antonius van Egypte wordt vaak in iconografie afgebeeld met het Taukruis als attribuut. Het bankje is in de vorm van een schild geplaatst. Het schild beschermt en omarmt de zittende personen, net zoals de gemeente Sint Anthonis altijd voor haar bewoners heeft gedaan. Het Tau-bankje zorgt voor verbinding.

De verbinding tussen de twee T's staat symbool voor de jarenlange verbondenheid tussen de zeven dorpskernen en de gemeente Sint Anthonis. Deze vriendschappelijke verbinding zal ook na de samenvoeging met het Land van Cuijk als herinnering blijven bestaan. Kortom, het bankje zorgt voor verbinding tussen mensen die op zoek zijn naar een welverdiend rustmoment of een gezellig moment van samenzijn.

.

bottom of page