Nieuwjaarsborrel

Doelstelling

Voor alle Inwoners van Sint Anthonis, jaarlijks een laagdrempelige nieuwjaarsborrel organiseren.

Enkele publicaties

20220101 Afgelast.jpeg

20210101 Afgelast.jpeg

Wederom weergaloze happening.

We zijn trots op:
- Een bomvolle nieuwjaarsborrel.
- Een weergaloos cabaret "iets van NIKS".

- Zangeres Lieke Meijer.

- Saxofonist Bianca van Sambeek.

- Brinkorkest Sint Cecilia.
- Alle vrijwilligers van het MFA.
- Alle bezoekers die enorm genoten hebben.

Afbeelding20.jpg

press to zoom

Fotogalery  < 124 foto's >

Afbeelding174.jpg

2019

De nieuwjaarsborrel van de Dorpsraad Sint Tunnis draait ook dit jaar weer om het optreden van de cabaretgroep ‘Iets van NIKS’. Na het openingswoord van Dorpsraadvoorzitter Jos van Duren wordt het podium vrijgemaakt voor het inmiddels illustere kwartet Hans Rausch, Will Thijssen, John Geerts en Christan van Gelder. “Het is allemaal NIKS nieuws wat wij zeggen, als je begrijpt wat ik bedoel”, grapt Hans Rausch.

Hety kwartet van Niks.JPG

Dat hun optreden een doorslaand succes is, blijkt wel uit het jaarlijks toenemend aantal inwoners dat op Nieuwjaarsdag de weg naar Oelbroeck vindt. “In het eerste jaar waren het er 200, vorig jaar bijna 500”, zegt Will Thijssen trots. “Er is geen ander evenement waarbij zoveel mensen uit Sint Tunnis samenkomen. Dat geeft ons wel een kick.”

Zang (v.l.n.r.) Christan van Gelder, Han

Spiegel voor houden

NIKS staat alweer voor het zevende jaar garant voor hoorbaar, voelbaar en zichtbaar spektakel. Het format is bekend – cabaret afgewisseld met muziek – de inhoud moet verrassen. Hans Rausch: “We willen ons publiek gevraagd en ongevraagd een spiegel voorhouden.” Niemand wordt gespaard, maar de artiesten waken ervoor beledigend te worden. “Wij willen de dorpsgemeenschap vermaken, maar vooral ook verbinden”, zegt Thijssen. “Ja, onze teksten zijn geschreven op bekende melodieën, iedereen kan meezingen.” Zonder man en paard te noemen heeft NIKS enkele gasten gestrikt om een bijdrage te leveren.
Ze geven zichzelf maximaal één uur de tijd om het dorpsgebeuren in Sint Tunnis en de perikelen aan de Brink indringend te analyseren en van een luchtige kwinkslag te voorzien. Een try-out, nee daar doen ze niet aan. “In grote lijnen staat ons verhaal, maar in Sint Anthonis volgen de gebeurtenissen elkaar zo snel op, dat we misschien hier en daar moeten bijstellen”, zegt Rausch met een glimlach. Ook dit jaar borrelt en bruist het binnen het kwartet weer van inspiratie. “Als je één jaar niet komt, heb je NIKS gemist”, grapt Thijssen. ”We maken grote dingen klein en kleine dingen groot”, legt Hans Rausch uit. Hoe ze dat doen? “Kom luisteren en kijken, probeer het te snappen en laat u verrassen!”

Will Thijssen met de oliebol.JPG

Oliebol van het jaar

Een goed gebruik van de cabaretgroep is het uitreiken van de ‘Oliebol van het jaar’, een enigszins twijfelachtige onderscheiding die het kwartet zelf graag omschrijft als ‘aanmoedigingsprijs’. Zelf bepalen ze wie voor een nominatie in aanmerking komt. De aanwezigen mogen dit keer gissen wie de opvolger wordt van Ben Fransen, die tijdens de jongste editie van de nieuwjaarsborrel namens het bestuur van MFA Oelbroeck de ‘trofee’ in ontvangst mocht nemen. Illustere voorgangers zijn onder meer Jan van Raaij (oud-voorzitter dorpsraad), pastoor Norbert van der Sluis (kerkparochie) en oud-burgemeester Marleen Sijbers (gemeentebestuur).

Ben Fransen met de oliebol.JPG

De nieuwjaarsborrel van de Dorpsraad Sint Tunnis is op woensdag 1 januari 2020 van 16.00 tot 19.00 uur in MFA Oelbroeck. Bij binnenkomst trakteert de dorpsraad op koffie of thee en tijdens deze middag wordt een gratis glas bubbels voor de nieuwjaar toost aangeboden. De toegang is gratis.

Een weergaloze happening.

We zijn trots op:
- een bomvolle nieuwjaarsborrel.
- een weergaloos cabaret "iets van NIKS".
- alle vrijwilligers van het MFA, wat een harde werkers.
- alle bezoekers die enorm genoten hebben.

Nieuwjaarsborrel uitnodiging 2019.jpg
Nieuwjaarsborrel ietsvan NIKS.jpg

Grote klasse van het cabaret "iets van NIKS".

Eerbetoon aan Herman Vloet, Kapper, Sinterklaas Entertainer en vooral de mens Herman.

De oliebol 2017, Carnavalsvereniging d'n Uutloat.

Terugbrengen van de wisseltrofee.

Nieuwjaarborrel CV.jpg

De ontvanger van de wisseltrofee, de oliebol 2018.

Stuurgroep MFA Oelbroeck.

Nieuwjaarsborrel Stuurgroep voorzitter.j