top of page

Duurzaamheid

Duurzaamheid is één van de speerpunten van de Dorpsraad Sint Tunnis omdat het een belangrijke rol speelt in het behoud van natuurlijke hulpbronnen en het verbeteren van de leefomgeving en het welzijn van inwoners. Wij zetten ons in voor duurzame initiatieven en projecten die bijdragen aan deze doelen. 

 

Een project wat we nu oppakken is het organiseren van een energiecafé.

Scherm­afbeelding 2022-12-04 om 13.08.45.png

Tijdens een energiecafé vertelt een onafhankelijk adviseur welke maatregelen u kunt nemen om uw huis te verduurzamen, om zo op elektriciteit, gas en geld te besparen. U krijgt inzicht in de verschillende stappen die gezet kunnen worden om naar een energieneutrale en aardgasvrije woning toe te werken. Antwoorden op allerlei verduurzamingsvragen komen aan bod; Wat is voldoende isolatie en hoe zoek ik dat uit? Welke typen warmtepompen bestaan er en welke past bij mijn huis? Hoe kan ik voldoende stroom opwekken voor mijn verbruik? Hoe gaat van het gas afgaan in z’n werk? En meer.

Ook de Gemeente Land van Cuijk is aanwezig die wat kan vertellen over de financieringsmogelijkheden van uw plannen. Er is veel tijd om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan. 

We zijn momenteel bezig met het plannen van dit energiecafé op 10 januari 2023. De locatie is waarschijnlijk Oelbroeck en we laten het u weten zodra alles bevestigd is.

bottom of page