top of page

Dorpsvlag

De dorpsvlag is een belangrijk symbool voor de identiteit, trots en gemeenschapszin van een dorp, en kan bijdragen aan het versterken van de banden tussen de inwoners en het bevorderen van de lokale cultuur en tradities.

Omdat de gemeente Sint Anthonis niet meer bestaat en er geen dorpsvlag voor Sint Anthonis bestond, heeft de dorpsraad het initiatief genomen om een vlag voor ons dorp te laten ontwerpen. Het ontwerp is van Jan-Pieter van Sambeek en de uitleg van het ontwerp is te vinden onder deze link.

 

Deze vlag is nu beschikbaar voor alle inwoners om aan te schaffen voor slechts € 15,00 per stuk, met een afmeting van 100 x 150 centimeter. De vlaggen zijn, mits op voorraad, verkrijgbaar bij de receptie van Oelbroeck, waar je contant en gepast kunt betalen.

 

Vaak wordt de vraag gesteld: "Wanneer moet ik nou vlaggen?" De dorpsraad benadrukt dat vlaggen volledig vrijwillig is, maar als er een soort richtlijn moet zijn, dan wordt er gevlagd bij feesten en evenementen die specifiek bij Sint Tunnis horen. Dit omvat bijvoorbeeld de kermis, de wielerronde, de naamdag van de Heilige Antonius (Anthonius Abt.), de kunstroute en de dag van het paard.

 

De dorpsraad verzoekt organisatoren van dergelijke evenementen om in hun aankondigingen op te nemen dat 'vlaggen op prijs wordt gesteld', om zo de gemeenschapszin en trots te benadrukken.

bottom of page