Nieuwsarchief

De nieuwjaarsborrel is ook dit jaar weer door veel mensen bezocht. Het was zelfs drukker dan ooit. 

Met dank aan cabaret iets van NIKS en de vrijwilligers van Oelbroeck.

Lees verder>>

Wat maakt een dorp voor jongeren nu eigenlijk aantrekkelijk? Om dat te inventariseren, organiseerde wij op 2 november het eerste jongerenpanel. Maar liefst 40 jongeren gingen met elkaar in gesprek over wat hen trots op Sint Tunnis maakt en wat hun dromen zijn voor het dorp.

Lees verder>>

De Dorpsraden Gemeente Sint Anthonis waren er bij om de open dag te openen.

Lees verder>>

Grote opkomst van belangstellende op deze informatieavond. 

In het eerste gedeelte werd de Whatsapp Buurtpreventie uitgelegd.

In het tweede gedeelte werd in detail stand van zaken N602 en glasvezel bekabeling  gepresenteerd.

Lees verder>>

Op 12 augustus a.s. werd onder auspiciën van de Kunstkring Sint Anthonis in de tuin van Netty Wolters aan de Bosweg 28 een concert georganiseerd. Het concert is uitgevoerd door het Ricciotti ensemble .

Dit orkest bestaat uit vijftig jonge musici. Zij zijn allen afgestudeerd aan het conservatorium of in de laatste fase hiervan. Het ensemble heeft zich ten doel gesteld om symfonische muziek van kwaliteit te brengen voor alle mensen waar en wanneer dat maar kan. Deze  avond was het thema Cuba.

 

Bekijk hier  de flyer.

Met een gezellige avond hebben we afscheid genomen van 6 gewaardeerde dorpsraadsleden. Lees verder...

Het Theehuisje op het landschapspark heeft haar deuren geopend.

Bewoners van Bronlaak gaan het mogelijk maken dat U op het park een kopje thee met iets lekkers kunt nuttigen. Lees verder...

Drukbezochte buitenspeeldag mede mogelijk gemaakt door de dorpsraad Sint Tunnis.

Lees verder>>

20-04-2018

Duurzaamheid

Als dorpsraad willen wij initiatieven nemen op het gebied van isolatie en zonnepanelen. Zo hebben wij inmiddels prijsafspraken gemaakt met onderstaande bedrijven.

Sunprofs       www.sunprofs.nl

Isolatie Com https://isolatie.com/

 

Vanuit de gemeente Sint Anthonis zijn er mogelijkheden voor subsidies.

https://www.energiesubsidiewijzer.nl/

 

In februari organiseren wij een energiecafé,  waar meerdere lokale en regionale ondernemers u bijpraten over de ontwikkelingen en mogelijkheden voor duurzaam wonen.

Wilt u weten of uw dak geschikt is voor zonnepanelen, kijk eens hier

28-03-2018

Op donderdag 29 maart hield de Dorpsraad Sint Tunnis haar jaarvergadering. Lees verder>>.

11-03-2018

Geen doorstart weekblad de Omstreeks

Er komt geen doorstart van de Omstreeks

De dorpsraad heeft het initiatief genomen om een mogelijke doorstart van de Omstreeks te onderzoeken. Samen met vertegenwoordigers van organisaties uit het dorp zijn de verschillende mogelijkheden onder de loep genomen. Er is gekeken naar huis-aan-huis distributie, abonnementsvormen en er is onderzocht of een groter verband (alle dorpen in de gemeente) mogelijk was. Ook heeft de dorpsraad getracht een redactie bijeen te krijgen en heeft zij een budget beschikbaar gesteld om op te starten.

Uit meerdere bijeenkomsten is gebleken dat het bedrijfseconomisch niet verantwoord is om door te starten. Ook bleek het animo voor de vorming van een redactie in het dorp te laag.

Uit het leefbaarheidsfons  is € 500,-   toegekend aan Muziekvereniging Sint Cecilia als bijdrage voor het opstarten van een jaarlijks carnavalsconcert in samenwerking met Carnavals vereniging D'n Uutloat.  

Lees verder>>

25-05-2018

N602, vertraging

De reconstructie van de N602 is begonnen. Door problemen met het rioolstelsel zal er echter vertraging optreden. Opleveringsdatum in Sint Anthonis is nu gepland op 15 februari 2019 i.p.v. 1 november 2018.

Ook de gedeeltes in Wanroij en Ledeacker lopen vertraging op. Voordeel wel zal zijn dat de glasvezelbekabeling gelijktijdig aangelegd gaat worden.

Enkele werkzaamheden, die de doorstroming van het verkeer niet zullen hinderen, zullen al wel in Sint Anthonis voor de bouwvakvakantie doorgevoerd worden.  Voor meer informatie zie ook Gemeentelijke Infopagina N602

In het Dorpsteam werken diverse dienstverleners met elkaar samen (zoals de wijkverpleegkundige, cliëntondersteuning, maatschappelijk werk, WMO-consulent, jongerenwerk en de WWZ-coördinator).

Heeft u vragen of opmerkingen voor het dorpsteam? U kunt hen bereiken op werkdagen via 0485 – 700 521 of mail naar dorpsteam@sintanthonis.nl

21-11-2017

Dorpsblad voor Sint Tunnis?

​Op woensdag 22 november is de dorpsraad met inwoners uit Sint Tunnis in gesprek geweest over het al dan niet beschikken over een eigen dorpsblad.

We zijn in volle gang om e.e.a. te realiseren, maar we hebben hulp nodig, mensen die mee willen denken en helpen dit daadwerkelijk van de grond te krijgen.

Ben jij degene die we zoeken of ken je iemand die dit graag zou willen doen, samen met een aantal vrijwilligers uit ons dorp.
Laat het ons weten!

15-06-2017

Water en groen, verbinding en beleving zijn vier thema’s die prachtig naar voren komen in het ontwerp voor Landschapspark St. Anthonis. Dorry Eling is als lid van de dorpsraad Sint Tunnis één van de drijvende krachten achter dit initiatief. Op vrijdag 16 juni kreeg ze uit handen van de regiocommissie Raam van waterschap Aa en Maas de aanmoedigingsprijs ‘Groen-blauwe handdruk’ overhandigd.

Lees verder>>

Please reload

Realisatie:  steRk tekst en vorm     Colofon: deze website is een initiatief van de Dorpsraad Sint Tunnis